Drømmer du om et nyt, smart og funktionelt badeværelse, men er måske tom for idéer? Frygt ej, på denne side kan du finde nytænkende idéer og inspiration til indretning af dit badeværelse. Om du bor i et småt storby-badeværelse eller et stort og åbent badeværelse i en landejendom spiller ingen rolle. Vi har forslag som kan benyttes i alskens størrelser og former for badeværelse.

5 gode råd til at udnytte pladsen til fulde

Det kan sommetider være svært at indrette et badeværelse, da det som regel er minimale kvadratmeter, man har at gøre godt med. Dog skal dette ikke stoppe én fra at gøre et af hjemmets vigtigste rum både hyggeligt, stilet og praktisk på samme tid. Nedenfor kommer vi med vores bud på fem gode råd, når du skal i gang med indretningen af badeværelset.

  1. Sørg for at der er rigeligt med lys – Et badeværelse kan meget hurtigt virke småt, hvis der ikke er den rette belysning. Uanset om der er et vindue eller ej, er det vigtigt at få lyst rummet ordentligt op. LED spot-pærer er en alle tiders løsning, da de ikke fylder noget og de er ideelle omkring spejle, så man får den rette belysning, når man f.eks. skal lægge makeup.
  • Udnyt pladsen ved at lave små sektioner i rummet – Et godt råd er at holde de forskellige dele af badeværelset adskilt, så man får skabt mere ”luft” omkring elementerne, så øjet snydes til at føle, at rummet er større. Derudover vil det også føles mindre rodet, når elementerne ikke står klos op ad hinanden.
  •  Vælg de rigtige materialer – Et badeværelse bliver anvendt mange gange dagligt, og for at sikre rummet kan holde i mange år, er det vigtigt at vælge de rette materialer. Rent praktisk er det et tip at vælge klinker, da de er nemme at rengøre og kan tåle at blive udsat for både rengøringsartikler, parfume og vanddamp. Klinker og andre sten kan vælges i et hav af stilarter og farver, hvilket gør det endnu mere ideelt, da man kan finde noget til enhver smag
  • Placér spejle de rigtige steder, for at åbne rummet endnu mere op – Placerer man spejle korrekt og vælger den rette størrelse, kan man åbne små rum endnu mere op, da genspejlet vil få rummet til at syne større. En hel væg kan med fordel laves om til ét stort spejl, da rummet pludselig vil syne dobbelt så stort.
  • Flyt møblerne væk fra gulvet og op i højde – Et sublimt trick til at få plads til så meget som muligt er, at løfte reoler og hylder op i højde, således at hele væggen bliver udnyttet. Samtidig tilegner man rummet mere gulvplads og bevægelse, hvilket ligeledes vil få rummet til at føles større.
badeværelsesmur

Små ændringer – stor forskel

Det er vigtigt, at badeværelset føles hjemligt og rart. For at undgå at det hele fremstår meget klinisk, kan man med fordel tilegne rummet et personligt twist med nips-ting og pyntegenstande, som har en personlig værdi for én. Det er trods alt et rum, som man bruger en del tid i på daglig basis.

komplet badeværelse