Fliser er helt centrale for badeværelsets indretning. Dit valg af flisernes farve, materiale og facon sætter tonen og baggrunden for resten af badeværelsets design og indretning. Fliser er også snarere permanent. Man udskifter ikke bare fliser, som man fx udskifter møbler. Det ville man nok heller ikke gøre med møblerne, hvis de var limet på med fliselim.

Derfor er det en god strategi at du vælger fliserne til dit badeværelse med omhu. Du kan sagtens købe fliserne online. Men det er måske en god ide at tage på en udstilling og se dem i det virkelige liv. Selv om fliser kan være godt beskrevet med billeder i høj opløsning, så er det alligevel anderledes, når du kan røre ved dem. Tag til en badeværelse udstilling København for at danne dig et langt bedre indtryk. Der kan du bruge alle sanser.

Her finder du alt, der er værd at vide om Bad & Fliser og om badeværelse udstillingen København.

Badeværelse udstilling i København: Sådan gør du det svære valg nemmere

I en god flisebutik kan du finde mange tusinde fliser at vælge imellem. Det er dejligt, med et stort udvalg, men det gør det ikke nødvendigvis nemt. Valget kan være svært. Det hjælper hvis du har nogle konkrete ideer allerede inden du kaster dig ud i eventyret.

Lad os starte med det grundlæggende. Der er tre forskellige slags fliser: fliser, klinker og mosaikker. Fliser kalder man normalt dem der skal bruges på vægge. Klinker er gulvfliser, og mosaikker kan være til både gulv eller væg. Mosaikker er ligesom pixler i digitale billeder. Så de bruges også til at forme dekorative mønstre og billeder med. På badeværelse udstillingen København kan du se nogle flotte mosaikker til inspiration.

Hvilken type?

Det er den første beslutning du skal tage – hvilken type fliser vil du have? Du kan sagtens kombinere mosaikker med både vægfliser eller klinker. Så skal du bare være opmærksom på tykkelsen. Klinker er normalt tykkere end vægfliser. Mosaikker kommer i varierende tykkelser, så de kan bruges til både væg, gulv og også border.

Form og størrelse

De fleste fliser er firekantede, enten aflange eller kvadratiske. Men der findes også en række andre former, som seks- og ottekantede, og endda trekantede. Størrelser kan variere fra bittesmå mosaikker til store plader på 30×30 cm, og større endda. Der er også nærmest uendelige kombinationsmuligheder. De forskellige størrelser er afstemt med hinanden, så de nemt kan blandes og kombineres.

Farve og overfladestruktur

Det sidste element i dit flisevalg er overfladen. Fliser kommer i mange forskellige farver. Fra sort/ hvid til hele palettens pastelfarver, opak og gennemsigtig. Du kan vælge at lave mønstre med fliser, men du kan også vælge fliser med mønstre. Overfladestrukturen er også vigtig. Skal dine badeværelsefliser være spejlglatte, eller glinse med højglans? Eller skal de være mere eller mindre ru, med silkeglans eller helt matte?

Til gulvet bør du altid vælge klinker med en rutsjefast overflade. Når gulvet er vådt, bliver glatte fliser ligefrem livsfarlige.