Det er sommer, og du sidder og nyder et glas iskold rosé på din terrasse, mens ungerne leger i haven. Sikke et drømmescenarie! Hvis du har et brændende ønske om at få lagt en terrasse i din have, så kan du så småt begynde at overveje, hvilke terrassebrædder, du skal ud og investere i.

Der findes netop mange forskellige typer af brædder, som alle kan noget forskelligt, både æstetisk og praktisk. Denne artikel vil guide dig gennem junglen af træ, så du bedre kan vælge lige netop de brædder, der passer bedst til dine behov.

lille terrasse med flotte træbrædder

Vælg mellem terrassebrædder eller belægningssten

Når du skal have lagt ny terrasse, kan du vælge, om terrassens grundlag skal være dannet af sten eller træ. De fleste vælger terrassebrædder som grundlag, fordi det føles rarest under fødderne om sommeren. Det skyldes, at sten bliver påvirket meget af temperaturen, og det derfor har en tendens til at blive enten ekstrem varmt eller ekstremt koldt, afhængig af vejret.

Det er dog et spørgsmål om smag og behag, hvilket underlag din terrasse skal besidde. De fleste har jo alligevel sandaler på om sommeren, og det har derfor ikke den store betydning, om du vælger det ene eller det andet.

Hvis du vælger, at terrassen skal bestå af træ, så kan du finde de flotteste træsorter hos https://byggecenter.dk/.

Sørg for at vælge den rette type terrassebrædder

Det er naturligvis yderst vigtigt, at du vælger den rette type træ, når du skal have lagt din terrasse. Der findes netop et hav af forskellige træsorter, og nogle af bedre til formålet end andre. Der findes særligt to typer af træ, der er beregnet til terrasselægning: Ægte træ og blandingstræ.

Det ægte træ er, som navnet indikerer, brædder, der består af 100% træ. Det karakteriseres ved at være ekstra blødt og rart, når du går på det. Desuden findes det i mange forskellige typer og former, så hvis du har forelsket dig i en bestemt type træ, så er det meget nemt at finde i de rette størrelser. Ulempen ved brædder af rent træ er, at det kræver en ekstra hånd til vedligeholdelse og ofte også bliver hurtigere slidt, hvis ikke det bliver plejet ordentligt.

Blandingstræ eller træ af kompositmateriale består af både træ og plastik. Desværre findes der ikke lige så mange forskellige typer brædder, men til gengæld kræver brædderne stort set ikke særligt meget vedligeholdelse. Derudover, så er det også langt svære at slide brædderne op, hvorfor det kan være en fordel at investere i denne type træ, hvis du planlægger at bruge din terrasse i mange år fremover.

Husk at pleje dine terrassebrædder

Når du har besluttet dig for, hvilke brædder der skal lægges, og du sidder med roséglasset og nyder vejret, så skal du huske, at din terrasse har brug for den rette pleje, for at den bliver ved med at fremstå ny og velplejet.

Derfor er det vigtigt, at du giver træet den rette type olie og træbeskyttelse, så terrassen overlever alt slags vind og vejr. Det er derfor vigtigt, at du laver en grundig research på træsorten, så du ved præcis, hvordan du skal pleje det de næste mange år.