Skal der holdes børnefødselsdag, er skattejagt næsten altid et hit. Børnefødselsdage bør per definition være sjove, hyggelige, og fulde af forundring! Vil du sikre dig alle disse elementer, kommer du godt på vej med den rette kreativt tilrettelagte skattejagt. Selvom det kan lyde som meget planlægning, behøver det ikke være hverken specielt krævende eller dyrt, og det vil med garanti gå ned i historien som noget, børnene vil huske og se tilbage på.

Gode idéer til at gøre skattejagten spændende

At have en skattejagt til sin børnefødselsdag er uden tvivl en god idé – men når det kommer til at finde de mere konkrete idéer til indholdet, kan det godt gå hen og blive sværere. Dog er det bare med at lægge hjernen i blød og efterhånden finde på elementer. Leder du efter inspiration, kan du med fordel tjekke nedenstående liste.

  • Den gode historie kan i nogle tilfælde være en central del af skattejagten og i sidste ende virkelig løfte det samlede indtryk hos børnene. Er der for eksempel nogle magiske væsener, der er blevet set grave en skat ned, eller har nogle af naboerne fundet et gammelt skattekort i deres kælder?
  • Det er altid en god idé at overveje, hvad præmierne eller gevinsterne bør være, når skattejagten er fuldført. Det giver virkelig prikken over i’et, når børnene føler, at deres flid i sidste ende viser sig retfærdiggjort. Det kan for eksempel være en lille slikpose til hvert barn, eller en anden form for demokratisk udloddet præmie, som alle kan få del i.
  • Sjove aktiviteter undervejs er som regel et hit! Det kan for eksempel være forskellige poster, eller spørgsmål, der skal besvares. Måske skal børnene samle en kode ind, der i sidste ende bliver adgangsbilletten til præmien. Fokus på samarbejde mellem børnene er som regel også utroligt smart at have in mente.
  • Sørg for at bruge dine omgivelser. Hvad end du ønsker en skattejagt i huset, eller måske i den skov, I bor i nærheden af, betyder ikke så meget: Hvad der betyder noget, er, at I får udnyttet de muligheder, som de konkrete rammer byder på.
  • Lidt kreativitet har aldrig slået fejl: Spraymal for eksempel nogle sten med guldmaling, så de ligner små guldstykker, eller få skattekortet til at se realistisk gammelt ud, for eksempel ved hjælp af kaffegrums.
skattejagt for børn

Tag dig den nødvendige tid, både før, undervejs og efter

Det kan være svært at regne ud, hvor lang tid det tager at udføre en vellykket skattejagt. Ikke desto mindre er det vigtigt ikke at haste for meget igennem det, men i stedet lade børnene få oplevelsen, så længe de selv synes, at det er sjovt.

I særlig grad er det også vigtigt at give sig god tid efterfølgende, for eksempel i kraft af oprydningsaspektet. Har du for eksempel hængt ledetråde op udendørs, i træer eller på buske, skal disse selvfølgelig pilles ned! Her må du overveje, hvorvidt det er noget, børnene kunne have lyst til at være med til. På den måde klares processen hurtigt og nemt.