Hvem kender ikke følelsen af at forkæle sig selv med en unik og tidløs gave, der føles som ren luksus? Eller måske endnu bedre: at modtage en lille æske, som er smukt indpakket, til fødselsdag, årsdag, konfirmationsdag, Mors dag…eller bare fordi. En Marguerit ring er med sit tidløse design og elegante form den perfekte forkælelse – enten til at modtage eller til at give til den, du holder allermest af.

Et populært smykke

Margueritten er en særlig blomst, som vi ofte forbinder med danske sommermarker og solskin. De hvide kronblade, der omringer den sennepsgule frugtkrone, står for mange som indbegrebet af dansk sommer.

Derfor er Marguerit smykket også et særligt dansk smykke, som med sin elegance og sirlighed indkapsler det allersmukkeste. Marguerit smykkerne står ofte på ønskesedlen hos yngre som ældre kvinder, ikke mindst på grund af det tidløse design, der appellerer til alle aldre. Man kan hverken være for ung eller for gammel til at bære en Marguerit ring. Den klæder enhver kvindes hånd. Hvis du er blevet nysgerrig, kan du finde inspiration hos https://guldsmykket.dk/shop/margueritsmykker-66s1.html som forhandler hele Marguerit serien.

Marguerittens historie

Det første Marguerit smykke blev udformet i 1935 til daværende kronprinsesse Ingrid, da hun blev gift med kronprins Frederik. Det var en gave fra hendes far til minde om hendes mor, kronprinsesse Margaretha af Sverige, der tragisk døde allerede som 38-årig. Margarethas kælenavn var ”Daisy”, som netop er ordet for marguerit på engelsk – og i øvrigt også vores nuværende dronnings kælenavn. Brochen var et af Dronning Ingrids kæreste og mest dyrebare smykker, og man så hende ofte med smykket.

I øvrigt bar Dronning Margrethe også brochen til sit bryllup som ”noget lånt”, som traditionen foreskriver. På den måde er Marguerit smykket tæt knyttet til kongefamilien i Danmark, og man ser stadig ofte Dronning Margrethe bære et af de populære smykker. Dronning Ingrids Marguerit broche bestod af 238 brillanter og 444 rosenstene, men mindre kan også gøre det. I dag kan du få et Marguerit smykke i både en forgyldt og forsølvet udgave.

marguerit ringe

Hvis ikke det er nok med en ring

Marguerit ringen er heldigvis ikke det eneste Marguerit smykke. Nej, der findes en lang række andre smykker i serien, som du kan ønske dig. Armbånd, vedhæng, ørestikker, brocher og halskæder. Der er så mange designs, at det er helt umuligt at vælge.

I dag findes der forskellige mærker indenfor Marguerit smykkerne, men de mest populære er fra Lund Copenhagen, der også er den oprindelige designer af Marguerit smykkerne. Så fortvivl ikke, hvis du længes efter at forkæle dig selv med andet en blot en Marguerit ring. Der bliver løbende skabt nye designs i takt med at markedet udvikler sig, og kvinder efterspørger nye typer af smykker. Det er altid en god idé at have en ønskeseddel i baghånden, hvis en af dine kære skulle få lyst til at begave dig.