Leder du efter nye muligheder for at udsmykke dit hjem? Hvis du er træt af at male den samme væg igen og igen, kan du prøve at opsætte fototapet i stedet for.
Fototapet kan være et glimrende alternativ til maling, almindeligt tapet eller lignende. Her kan du blive klogere på, hvilke rum du kan anvende tapetet i, hvor du bør købe det, og hvordan du sætter det op.

Hvilke rum kan indrettes med fototapet?

Hvis du er blevet forelsket i unikke og flotte fototapeter, har du sikkert lyst til at sætte det op på alle vægge i dit hjem. Men er det en god ide?
Fototapet kan bruges i alle rum, men som det er med alle ting i livet, kan du også få for meget af det gode. Derfor bør du i starten udvælge én eller to vægge (i hvert sit rum), som du kan udsmykke med fototapet. Mange vælger at sætte det op enten i soveværelset eller i stuen.
I stuen kan fototapetet komme til sin ret, da det ofte vil blive set af både din familie og jeres gæster.
I soveværelset kan fototapet med rolige motiver skabe en god atmosfære, som kan hjælpe dig med at sove godt om natten.

Du kan ligeledes opsætte fototapet i vådrum, det er dog ikke det mest åbenlyse valg. Når du opsætter tapet i et vådrum, skal du være sikker på, at der er en tilstrækkelig udluftning, og at dine vægge er behandlet jævnfør forskrifterne i et vådrum. Tapetet må dog aldrig opsættes, hvor det kan blive direkte påvirket af vand.

Hvor kan du købe fototapet?

Du kan købe fototapet hos mange forskellige butikker eller webshops. Det kan dog være en fordel at købe det online. Det er der flere grunde til.
For det første vil du ofte kunne finde et større udvalg af flot fototapet på nettet. Derved kan du finde det perfekte fototapet til børneværelset, soveværelset eller stuen.
For det andet vil du ofte kunne finde generelt lavere priser, når du shopper online. Så hvis du stadig ikke er sikker på, om fototapet er noget for dig, kan du prøve det, uden det koster en formue.

Tre gode råd – sådan opsættes tapetet

Her får du tre gode råd, som kan hjælpe dig med at opsætte tapetet. Hvis du ikke har prøvet at tapetsere før, bør du læse yderligere op på emnet eller spørge kompetente personer til råds.

  1. Fjern gammelt tapet

Hvis der allerede sidder tapet på væggen, bør du fjerne dette først. Derved har du også en glat væg, hvilket sikrer en bedre resultat.

  • Lav grundigt forarbejde

Du tror måske, at det er let at opsætte tapet på øjemål – men du tager fejl. Gør dig selv en tjeneste og lav et grundigt stykke forarbejde, inden du begynder at tapetsere.

  • Brug det rette udstyr

Du bør anskaffe dig en tapetbørste, rullespand, spartel, hobbykniv og blyant, inden du går i gang med projektet.