Du går måske og leger med en idé eller en drøm at starte din egen vlog. Du har måske allerede et særligt emne som du gerne vil vlogge om, eller du leder måske efter dit interesseområde.

Uanset hvad så kommer du ikke langt, hvis ikke du har det rigtige udstyr. Det kræver nemlig både optagelse, lys og lyd at komme ud til netop dit publikum.

Ingen vlog uden optagelse – prøv tripod iPhone

Det er vigtigt, at du starter med et godt kamera til dine optagelser. Du kan sagtens bruge din egen telefon, hvis kameraet er godt nok, men du skal bruge noget, som du kan sætte stille den på.

Det skal nemlig have den rigtige højde, og du skal kunne indstille den alt efter, hvor du er.

Det er nemlig ikke altid lige godt at have en kameramand med, hvis ikke han eller hun er professionel.

Du vil nemlig nemt komme til at få rystede optagelser, og det vil du helst ikke have.

En tripot er derfor en rigtig god investering for at få rolige optagelser. Du kan også indstille den præcis til den højde, som du har brug for.

Du kan få en tripod til iPhone eller et andet kamera, som du vil bruge. Så er du nemlig klar til din første vlog.

Lyset er essentielt – brug ring light

Man kan ikke komme udenom, at godt lys også er essentielt for, at du får en god vlog. Du kan have et rigtig godt kamera, men hvis ikke lyset er i orden, så hjælper det ikke meget. Du kan være heldig, at naturligt lys er nok, men det er langt fra altid.

Et ring light kan være rigtig godt. Ring light giver en optimal lys som er fokuseret på præcis dig. Så står du nemlig helt tydelig og klar i din optagelser, så dit publikum kan se dig i høj kvalitet.

Ring light kan, sammen med tripod iPhone eller et andet kamera, også være med til at sikre, at dit publikum betragter dig som en seriøs vlogger, da du har sørget for at optage i høj kvalitet.

God lyd går rent ud

Sidst men ikke mindst, så skal du også sørge for, at du har en god lyd. En vlog er afhængig af, at dit publikum kan høre dig klart og tydeligt. Mange vil hurtigt finde noget andet at se, hvis lyden ikke er i orden. Du skal derfor også have styr på det.

Det er desværre ikke nok med blot et tripod iPhone og et ring light. Du skal også sørge for, at du har en god mikrofon. Det er ikke sikkert, at du behøver at investerer et noget helt vildt og stort, men lyden er vigtig for dit publikum.

En god mikrofon og et godt billede vil sikre, at dit publikum bliver hængende længere på din kanal, og de måske også kommer igen senere. Du vil sikre, at dit budskab vil gå rent ud, uanset hvad det er.