Har du oplevet, at alkoholen fra det ene øjeblik til det andet rammer dig, og at du pludselig bliver meget fuldere end forventet? Måske kan du ikke huske, hvad du lavede den foregående aften.

Det kan hurtigt blive en pinlig situation, men et alkometer kan hjælpe dig. Orientér dig omkring, hvordan alkoholen påvirker din krop, og køb alkometer.

Et alkometer kan blive din redning

Om du lige er begyndt at drikke alkohol, eller om du har gjort det i mange år, så er alkohol en svær størrelse. Nogle gange rammer det hårdere end andre gange. Derudover kan man hurtigt blive revet med af stemningen, hvis man er i godt selskab.

Pludselig har du måske ikke længere styr på, hvor mange shots du har indtaget, og hvor mange øl du har brugt til at skylle de stærke shots ned med. En god metode til at holde styr på dit alkoholindtag er at anskaffe dig et alkometer.

Det giver dig mulighed for at holde øje med din promille blot ved at puste i dit alkometer et par gange i løbet af en aften.

Hvis du synes, at det er mærkeligt at gøre det, mens du sidder ved bordet, kan du eventuelt tage den med ud på toilettet.

Herved kommer du også op at gå lidt, hvilket kan give mulighed for at mærke efter i din krop. Har du stadig nemt ved at stå på dine ben, eller svimler det lidt for dig? Tjek din alkoholprocent, og vurder derudfra, om du har brug for en vandpause.

Alkoholen påvirker folk forskelligt

Du har måske oplevet, at du nogle gange kan drikke mange genstande, før du føler dig påvirket af alkoholen, mens du andre gange nærmest bare skal kigge på din øl eller drink for at mærke den sitrende fornemmelse i kroppen. Dette er der en ganske enkelt forklaring på.

Det er forskelligt, hvordan alkoholen påvirker dig fra gang til gang. Der er nogle forskellige faktorer, der spiller ind. Det kan blandt andet afhænge af, hvor ofte du drikker alkohol, da din krop med tiden vil vænne sig mere til det.

Derudover påvirker alkoholen også forskelligt fra person til person. Du skal derfor ikke regne med, at du kan drikke om kap med din sidemand. Mænd kan for eksempel i gennemsnit drikke mere end kvinder.

Dine venner vil også synes, at det er sjovt

Synes du, at det er pinligt at skulle holde kontrol over dit alkoholindtag? Er du bange for, hvad dine venner vil tænke om det?

Det skal du ikke frygte. Mange mennesker oplever, at alkoholen pludselig kan ramme hårdere end forventet, og det er helt normalt. Dine venner vil helt sikkert have forståelse for dit projekt, og de vil sikkert også synes, at det er er sjovt.

Måske vil de endda hoppe med på idéen. I kan gøre det til en leg, at I skal måle jeres alkoholprocent nogle gange i løbet af aftenen. Pas dog på, at det ikke bliver en konkurrence om, hvem der har den højeste alkoholprocent.