Når man har et barn, er der mange ting, som man pludselig skal tænke over, som ikke tidligere var en selvfølge. Der skal købes ekstra mad og grej til børn – det kunne eksempelvis være bleer, hvis barnet har den alder, eller nye sko hver tredje måned. Så skal der naturligvis også købes noget legetøj ind en gang imellem, og det skal gerne være noget, der er sjovt og lærerigt for barnet, og som ikke indeholder alt muligt skidt, som er dårligt for barnets sarte hud. Et godt bud på det kunne være legemad i træ, som nemlig introducerer barnet for madlavningens univers. Det er sjovt at lege med, og så kan man med god samvittighed lade sit barn lege med noget, der er lavet af træ.

legemad
Wind up chattering teeth toy

Tænk over hvilke materialer, der er i barnets legetøj

Når man bliver forældre, opstår der også et naturligt fokus på at ville det allerbedste for sit barn. Det handler meget om kærlighed og omsorg, men det kan også være mindre ting, som hvilket legetøj barnet leger med.

Der findes nemlig en masse billigt plastiklegetøj, som måske kan være sjovt nok at lege med for barnet – men det er altså hverken godt for miljøet eller barnets sundhed. Man kan nemlig ikke altid være helt sikker på, hvad den slags billigt plastiklegetøj indeholder. Hvis man derimod vælger at købe legetøj, der er lavet af træ, skal man ikke bekymre sig så meget om den slags.

Start en interesse for madlavning

Udover at legetøj i træ ikke er skadeligt for barnet at lege med, så er der også mange andre grunde til, at det er en type legetøj, man skal købe til sit barn. Det er nemlig både sjovt og lærerigt at lege med. Legemad i træ giver nemlig allerede tidligt et indblik i et madlavningsunivers, som kan være en meget god ide at skabe interesse for allerede tidligt i barnets liv. For alle bliver det nemlig en dag nødvendigt at kunne lave mad, så hvis man allerede kan etablere denne interesse, når barnet ikke er så stort, så er det faktisk meget fint. Man kan her kombinere legemad i træ med også at tage barnet med ud i køkkenet en gang imellem, så de kan se, hvad det reelt vil sige at lave mad.

Fokus på bæredygtighed i hjemmet

Det, som også er så godt ved legemad i træ, er naturligvis, at træ er et ret godt materiale, hvis man skal kigge på det med de bæredygtige briller. Bæredygtig livsstil er efterhånden blevet en del af mange familiers hverdag – særligt når det kommer til madlavning, transport og den slags, men man kan også sagtens føre det over på barnets legetøj.

Det allermest bæredygtige vil selvfølgelig være at købe brugt legetøj, så man mindsker forbruget, men her kan man selvfølgelig heller ikke altid være sikker på, hvad det indeholder. Så noget lækkert, ny legemad i træ er altså et rigtig godt køb til dit barn.