Det er ikke nogen hemmelighed, at et spisebord er et af de møbler, vi bruger mest tid ved i hjemmet. Det er der, du starter og som oftest også slutter din dag, så det er forståeligt, at du gerne vil have det helt rigtige spisebord. Men fordi at udvalget af små og store spiseborde i flot design er så stort, som det er, kan det nogle gange være lidt svært at finde rundt i. Men heldigvis har vi her lavet en lille guide til dig, så du ved, hvordan du skal vælge det helt rette spisebord, som du kan få glæde af i mange år frem!

Hvilken form kan du bedst lide?

Du kan få et spisebord i mange forskellige former, men det mest kendte er nok den rektangulære form. Dog kan du sagtens finde spiseborde, der er runde, kvadratiske eller ovale. Så hvis du ikke er så meget til den rektangulære form, er der altså andre muligheder at vælge imellem.

Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved alle faconerne, så det er meget op til dig og dine behov i forhold til, hvilken form du skal vælge. Overvej for eksempel ting som rummets størrelse, som bordet skal stå i. Er det et meget stort rum eller et lille et? Dette er altid en god idé at overveje, inden du vælger formen på spisebordet.

Hvor funktionelt vil du have, at bordet skal være?

Når det kommer til funktionalitet, så handler det om at finde frem til hvad din og resten af husstandens behov er. Er I en stor familie, som tilbringer meget tid ved bordet? Eller er du bare dig og din kæreste, som alligevel sjældent spiser på samme tid? Og får I tit mange gæster over til en lækker middag og hyggeligt samvær?

Disse ting er meget vigtige at have in mente, da det er med til at afgøre, om du skal have et normalt spisebord, der ikke kan udvises, eller om du netop skal have et bord, der kan udvises. Det smarte ved et spisebord med udtræk er, at du nemt og hurtigt kan skabe ekstra pladser, når du får gæster på besøg. Men hvis det alligevel sjældent er dig, der holder de store sammenkoster, er det måske bare ikke nødvendigt med den ekstra plads, hvor et normalt spisebord nok vil være at foretrække.

familie der spiser

Hvilken farve og materiale synes du er pænest?

Når du har valgt form og funktionaliteten ved dit spisebord, så kommer det sidste trin, som er, at vælge hvilken materiale og hvilken farve, bordet skal have. Her er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser, da du kan få spiseborde i nærmest et utal af farver og materialer.

Du kan vælge at gå efter det mere neutrale og meget klassiske som et helt hvidt spisebord. Sådan et slags spisebord passer ind i stort set alles hjem, og er derfor en sikker vinder. Du kan også vælge at gå efter det nordiske look med et flot spisebord i lyst egetræ. Dette vil uden tvivl passe helt perfekt ind, hvis du i forvejen kører den nordiske indretningsstil derhjemme.