Hvis du snart skal have dit første barn, eller er ved at planlægge at have dit første barn, kommer der ikke bare et kæmpe ansvar, men også en masse overvejelser. Det er en meget overvældende tid, som du går i møde, og vi har derfor samlet nogle ting, som du burde overveje.

Et børnetestamente

Selvom det kan virke dystert, så er det vigtigt at være forberedt på alt. Det kan derfor være en god ide at forberede et børnetestamente. Et børnetestamente er et dokument, som angiver hvem der vil overtage forældremyndigheden hvis begge forældre dør. Da dette jo ikke er planlagt, kan det være en god ide at få lavet et børnetestamente med det samme. Hos https://fairjura.dk/boernetestamente/ kan du finde meget mere information og hjælp om et børnetestamente.

Købe ’babyting’

Der er en masse ting, som man skal have købt og klar til når babyen kommer. Det er derfor en god ide at lave en liste over de ting, som du/I skal have købt. Det er en god ide at have rigeligt med babytøj. Desuden skal du/I huske at have købt tøj til alt slags vejr, så den lille nye baby kommer til at være tilpas, når i skal udenfor.

Gøre puslebordet og sovestedet klar

Det er vigtigt at finde en god vugge til din baby, så den kan sove tæt på jer. Sørg derfor for at have plads tæt på jeres seng, så du kan høre hvis og når, der er gråd om natten. Desuden er det vigtigt at have puslebordet klar, så du kan skifte din baby uden problemer. Sørg for at have købt bleer på forhånd, men lad være med at købe for mange, før du ved hvilken størrelse, som du skal bruge.

Navn

Nogle vil ikke vælge et endegyldigt navn før babyen er kommet, men det kan stadig være en god ide at have et par navne i baghovedet. Hvis i mangler inspiration til navne, er der masser af hjemmesider fyldt med babynavne. Serier, film eller bøger kan også være en inspirationskilde. Har I en ynglings karakter fra jeres ynglings serie, kan det potentielt være jeres babys nye navn.

Babysitterne

Det kan være en god ide at snakke med din partner om, hvem I er komfortable med skal og kan babysitte den lille nye. Du er måske ikke super komfortabel med at din lillebrors kæreste skal passe den lille baby, så I kan med fordel lave en liste over de mennesker, som I gerne vil have til at babysitte.

De daglige pligter

Ligeså snart den lille nye kommer vil alt ændre sig. Det kan derfor være en god ide at snakke med din partner om de daglige pligter, såsom hvem der skal gøre rent, lave mad, handle ind osv. for at prøve at minimere fremtidige skænderier. Det er vigtigt at begge parter får lige meget tid med den lille nye, så prøv derfor at fordele opgaverne ligeligt.