Tandlægeskræk er almindeligt for mange danskere, men kan afhjælpes med den rette tilgang og den rette hjælp.

Undgår du et tandlægebesøg for længe, vil utrygheden hobe sig op, og du får ikke behandlet skader og sygdomme, som rammer os alle sammen.

Gør det nemt og trygt hos din tandlæge i Rødovre

Første skridt til at komme din tandlægeskræk til livs er at erkende, at du er bange. Husk at du er en af mange, og det er ikke flovt. Tandlægen kan bedre hjælpe dig, hvis du gør dem opmærksom på din udfordring. Tag en snak med tandlægen inden du booker behandling, så du kan afstemme med dem, hvad dine behov er, og I kan lære hinanden lidt bedre at kende.

Vælg en tandlæge som du er tryg ved, og som kan tilbyde dig gode trygge rammer for din behandling. Bor du f.eks. i Rødovre så søg efter tandlæge Rødovre og find en behandler, der er nem for dig at komme til.

Næste skridt er så at stille nogle krav til din behandler. Lav præcise aftaler om hvad du skal have foretaget, lad dem vide hvis du har brug for pauser undervejs og sig også til, hvis det gør ondt. Det er kun dig, som kan mærke det. Find den bedste tandlæge i Rødovre for at få den bedste oplevelse.

tandlæge i rødovre

Lær at slappe af i tandlægestolen

For at komme din angst i møde skal du forsøge at skabe rammer for dig selv, som kan få dig til at slappe mest muligt af under din behandling.

Tag en ven eller familiemedlem med til behandling, hvis det gør dig mere tryg. Eller gør brug af en afslappende podcast eller musik, hvis du har gode erfaringer med den slags.

Sørg også for at vælge en tid til din behandling som passer godt ind i din dag og rytme, det er nemlig det bedste udgangspunkt for at være afslappet og udhvilet, og dermed mest muligt klar til din behandling.

Vil du gerne følge med undervejs, kan du også spørge tandlægen, om du må få et håndspejl, så du kan følge med undervejs i behandlingen.

Gode vaner skaber også tryghed

Ovenstående råd er gode til at få dig startet op på ny med at komme til tandlægen, helt essentielt er det så at holde din nyskabte gode relation ved lige.

Gå hyppigt til tandlægen, helst en gang hver halve år eller lignende så du ikke går længe med eventuel uro omkring uforudsete skader på tænderne.

Skab et godt tillidsforhold til din tandlæge ved at være åben om dine udfordringer så de bedre kan hjælpe dig, men også så du kan afkode, hvordan de forsøger at hjælpe dig. Er de ikke lydhøre overfor dine problemer, så er det måske ikke denne tandlæge som er det rigtige match for dig.

En god ide er også at sørge for også selv at holde dine aftaler og ikke afbooke, medmindre det er virkelig nødvendigt. Det er også med til at skabe grobund for et godt forløb hos tandlægen.

Husk, tandlæger og klinikassistenter er alle sammen vant til at hjælpe patienter med tandlægeskræk, så de kan sagtens hjælpe dig også.