Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken kontorstol man vælger, når man er på udkig efter det perfekte match. Læs med her og bliv inspireret til, hvordan du kan finde en kontorstol, der passer til dit behov

Ingen engangsløsning

Når det kommer til at vælge den rigtige kontorstol, så findes der ikke én, der er den bedste. Der er individuelle krav og ønsker, som fordrer forskellige løsninger.

Når du skal begynde at overveje, hvad den perfekte kontorstol er for dig, så er der flere faktorer, der kommer i spil. Du kan f.eks. overveje, om du ønsker armlæn, lændestøtte eller andet. Der er mange forskellige parametre, som kommer i spil, når man skal lede efter den ultimative siddekomfort!

Du kan finde mange forskellige kontorstole og andet godt til kontoret på www.inventarland.dk.

Stillesiddende arbejde

Når du har et inaktivt arbejde, skal du meget nøje overveje, hvilken kontorstol du skal have. Det er vigtigt, at du fokuserer meget på ergonomien, når du vælger. Det er ikke kun håndværkere og andre i fysisk hårdt arbejde, som slider på kroppen.

Det gør man også, når man har et meget stillesiddende arbejde. Det er hårdt for kroppen, fordi man nemt kan komme til at spænde meget, mens man arbejder. Egentlig findes der ikke én stilling, der er den allerbedste – dog er det meget belastende for kroppen at bevare den samme stilling i mange timer. Når man ikke varierer i, hvordan man sidder, så bruger man nemlig konstant de samme muskelfibre.

Det er derfor, du ofte kan mærke, at du bliver øm i kroppen, når du sidder i den samme stilling.

kvinde kontor

Er behageligt sæde

Det er naturligvis vigtigt, at du sidder behageligt, når du sidder på din kontorstol. Det kan derfor være en idé at prøve en kontorstol, før du køber den.

Det er dog ikke altid nødvendigt, hvis der er en god beskrivelse på, hvad sædet er lavet af og hvor blødt det er. Det skal helst være blødt at sidde på, men det er der mange kontorstole til kontor, der har taget højde for.

De rette indstillinger

Det vigtigste ved en god kontorstol er dog, at den har de rigtige indstillinger. Den skal helst kunne køre op og ned samt have muligheden for at justere i ryg og armlæn. Vi er alle sammen bygget forskelligt, og derfor er det også forskelligt, hvad en god kontorstol er for den enkelte. De fleste kontorstole vil dog nok kunne indstilles, så du kan bruge den efter din tilpasning.

Husk at bevæge dig

Det er som sagt hårdt for kroppen at lave stillesiddende arbejde. Derfor er det også vigtigt, at du nogle gange kommer op og bevæger dig.

Du kan forsøge at have aktive pauser, hvor du f.eks. går en tur sammen med dine kollegaer, eller du kan prøve at overbevise din chef om, at I skal have et bordtennisbord på kontoret. Der er mange måder, man kan holde aktive pauser på, så det er bare med at være kreativ! Nu har du vist fået alt nyttig viden, om hvordan du finder den rette kontorstol – så held og lykke med jagten!