Leder du efter den perfekte kreative aktivitet som kan udfylde noget af den tid du har derhjemme under isolering, så bør du måske kigge efter oliemaling. Det er en fordel for dem der gerne vil lette rengøringen af pensler eller omgivelserne af efter brug. Sammenlignet med eksempelvis akvarelfarver, så vil oliemaling være nemmere at arbejde med i længere tid, da det ikke har den samme tendens til at tørre ud. Grundet olieindholdet og et større pigment indhold end andre typer af farver, så vil det heller ikke stille de samme krav til typer af papir eller overflader som du ønsker at male på. Det er ganske enkelt nemt at male med oliemaling og er også en af de metoder der avendes i vid udstrækning hos de klassiske kunstnere. Det er muligt at købe oliemaling separat og enkeltvis, men hvis du gerne vil godt fra start, så kan du med fordel købe et oliemaling sæt. Her findes der forskellige typer af sæt, afhængigt af dit behov, men i hvert tilfælde, så giver det dig muligheden for at få alt hvad du skal bruge for at komme i gang, ved hjælp af et enkelt sæt. 

Hvad er oliemaling?

Oliemaling er den form for maling som mange professionelle eller klassiske kunstnere bruger når de skal lave flotte malerier på eksempelvis lærreder. Dog er det også muligt at anvende oliefarver på forskelligt papir eller andre overflader. Det er måske ikke ved første øjekast muligt at se den helt store forskel mellem oliemaling og andre typer af farver, men når man graver ned på ingredienslisten, så vil du se, at oliemalingen er baseret på olie i stedet for vand. Den store fordel er, at olien holder malingen fugtig i længere tid og dermed giver det dig et større tidsspænd til at arbejde med dine kreationer. Det er både en fordel hvis du gerne vil have de helt små detaljer på plads inden malingen tørrer, eller hvis du som nybegynder gerne vil have lidt ekstra tid til at færdiggøre klatterne inden dit maleri eller kreative kunst er tørret op. 

Find den rette pensel til dine smukke kreationer 

Når du skal male med oliemaling, som det også gør sig gældende for alle andre typer af maling, så er det vigtigt med det rette værktøj. Her er der tale om en pensel, som kan overføre dine kreative tanker fra maling til lærred. Der findes forskellige pensler der er gode og velegnede til forskellige teknikker. Dog er det for alle teknikker med oliemaling, en fordel at vælge pensler der består af svinehår. Grundet de lidt stivere børster, så vil en pensel med svinehår have bedre odds for at arbejde positivt med malingen og dit lærred med præcision, uden at suge alt for meget af malingen til sig. Her er det mange gange størrelsen af din svinehårspensel der gør en forskel for, hvor godt den er egnet til de forskellige teknikker som du ønsker at anvende til dine iderige kreationer.