Er du ved at læse til sygeplejerske og vil gerne have, at dine evner og kompetencer får et skub opad? Så skal du overveje praktik som sygeplejerske. Det er virkeligt givende. Du vil få en kæmpe forståelse for, hvordan ting rent faktisk foregår samt få en masse praktisk erfaring. Det er især populært at tage i praktik som sygeplejerske i et såkaldt u-land. Det er nemlig nogle helt andre erfaringer, som man vil pådrage sig. 

Det er nemt at komme i praktik som sygeplejerske i et u-land. Nogle gange kan du endda gøre det som del af dit studie. Så behøver du nemlig ikke tage orlov. 

Sådan fungerer praktik som sygeplejerske i udlandet

Kom i praktik mens du læser til sygeplejerske – det vil du garanteret have hørt dine forelæsere og kollegaer sige. Og de siger det altså med god grund. Det er også derfor, at langt de fleste sygeplejerske studier har et semester, hvor man kan tage i praktik. Praktik er vigtigt, da det er her, man vil få en masse praktisk erfaring. Praktik i udlandet er dog endnu bedre. 

Når du tager i praktik som sygeplejerske i udlandet, kan du vælge at være afsted i 4-12 uger. Derfor er det selvfølgelig også muligt at gøre det i løbet af sommerferien, så det ikke er en del af dit faktiske studie. 

I selve praktikken vil du have en sygeplejerske, som tager sig af dig. Det er denne person, som du vil observere og være sammen med i løbet af dit ophold. Du vil dog på ingen måde bare observere. Du kommer også til at spille en aktiv rolle i behandling af patienter. 

Du vil i løbet af praktikken opleve en hel ny hverdag. Sundhedspleje i et u-land er nemlig meget anderledes end det, som du er vant til i DK. Praktikken består af både praktiske ting såvel som teoretiske forelæsninger. 

Hvad med bolig, fly og sikkerhed?

Når du tager afsted til praktik som sygeplejerske, tager du afsted gennem et bureau. Praktikken foregår primært i enten Uganda eller Zanzibar. 

Du vil få tilbudt en bolig sammen med alle de andre praktikanter. Her vil der være professionelle kokke, som laver mad til jer alle sammen. Der er god mulighed for at få support i destinationslandet. For eksempel vil der være vagter omkring huset, samt chauffører. Det er ikke fordi, at landet er farligt, men fordi at det kan være rart at have, når man er så langt hjemmefra. 

Der vil dog være godt med fritid også. I ens fritid har man mulighed for at opleve rigtig mange kulturelle ting. Det kan for eksempel være en safari tur eller en tur på stranden. Det er også muligt at opleve byen. For eksempel kan der være spændende lokale markeder eller lignende. Nogle aktiviteter vil være inkluderet i turen. Man vil altså få en oversigt over aktiviteter, som man kan vælge at deltage i. 

Det er selvfølgelig også muligt at blive i huset og slappe af. Her kan man nyde de andre praktikanters selskab.