Der er en ny type dyne på markedet, og den bliver mere og mere populær. Denne dyne er vægtet, hvilket gør den tungere end en traditionel dyne. Den er designet til at give ekstra vægt og tryk på kroppen, hvilket kan hjælpe dem med søvnproblemer. En af de bedste udbydere indenfor dette er ScandinavianRest her kan du nemt og trygt finde en god tyngedyne

Det er ikke bare hokus pokus

Teorien bag vægtede dyner er, at de kan hjælpe med at slappe af i krop og sind. Dette kan igen hjælpe folk med at falde i søvn og holde sig i søvn. Vægtede dyner har i årevis været brugt som behandling af lidelser som angst, autisme og ADHD. Der mange er tegn på, at de også kan være nyttige for personer med søvnproblemer. Også folk med helt simple søvnproblemer kan drage nytte af denne form for kugledyne. Helt konkret er det lidt tungere berøring som dynen skaber, som giver den bedre form for søvn.

Søvn er den bedste medicin

Søvn er en af de vigtigste ting for vores sundhed og velvære. Den er afgørende for vores fysiske og mentale sundhed, og vi har brug for den for at fungere korrekt både mentalt og fysisk. Søvnmangel kan forårsage en masse problemer, såsom nedsat dømmekraft, angst, depression og nedsat produktivitet. Det er afgørende for vores generelle sundhed og velvære at få nok søvn.

Her er 5 råd om Søvn

1. Den mængde søvn, du har brug for, afhænger af din alder. Spædbørn har brug for mest søvn, da de er i voksealderen. Derfor sover mange børn til middag, og på skæve tidspunkter. Små børn har brug for mellem 9-11 timer afhængig af alderen og aktivitetsniveau. Rundt regnet 10 timer godt.

2. De fleste voksne har brug for mellem 7 og 8 timers søvn om natten. Langt de fleste sover slet ikke nok, og det påvirker dem i løbet af dagen og på længere sigt. Mange er først vågne når de får deres kop kaffe, men en god nats søvn kan sørge for du har nok energi når du står op, så du er frisk hele dagen og fra start til slut.

3. At sove for meget eller for lidt kan være skadeligt for dit helbred. Du har øget chance for blodpropper, overvægt/fedme, dårlige immunforsvar og så videre. Der er uendelig mange grunde til at sove 7-8 timer. Der er nærmest ingen grund til at sove færre, medmindre man er tidspresset.

4. Der er en række faktorer, der kan påvirke, hvor godt du sover, såsom hvor varmt eller koldt er der på værelset. Er der meget støj i løbet af natten? Baggrundsstøj kan være en mulig forstyrrelse af din nattesøvn. Samtidig kan du også være opmærksom på, hvor meget lys du har på dit værelse. Mørklægningsgardiner er en god investering så der er mørkt og roligt.

5. Du kan også med fordel investere i en sovemaske hvis du ikke har mørke gardiner eller nogle ørepropper så du kan holde støjen ude hvis du bor i byen f.eks.