Hvis man har et brændende ønske om at mærke, hvordan det føles at ro på vandet, så skal man prøve en concept 2 romaskine. Den sofistikerede teknologi gør, at det føles som at ro på vandet. Forskellen er bare, at man kan gøre det hjemmefra i sin egen stue, mens man sidder og ser dine yndlingsprogrammer eller lytter til de bedste podcasts.

Så virkelighedstro som mulig

Firmaet bag denne model af concept 2 romaskine har 30 års erfaring på bagen, hvilket man med det samme kan mærke, når man sætter sig og benytter deres romaskine.

Maskinen besidder teknologien bag luftmodstand, som gør at den kommer så tæt på virkeligheden som mulig. Grunden til, at den er så virkelighedstro, som den er, er fordi den mimer den modstand, som man også finder på vandet. Den er trinløs, hvilket vil sige, at jo hårdere du trækkere i håndtaget desto mere modstand bliver der.

Kobler man sin telefon til sin concept 2 romaskine til appen, kan man få ens data direkte ned på sin smartphone. Den har derudover også en skærm selv, så det er muligt at følge med i data undervejs i træningen.

Hvis det ikke er alle i huset, som bryder sig om en romaskine i rummet, så er det muligt at slå den op, så den ikke fylder så meget. Hvis den skal flyttes, så er der ovenikøbet et transporthjul, som gør hele processen lidt nemmere.

En concept 2 romaskine er en god motionsform for dem, der gerne vil prøve noget andet end de traditionelle sportsgrene fx løb og cykling.

concept 2 romaskine

Få en god kombination med kondition og styrketræning

En romaskine er med til at røre alle dine muskler. Man styrker især muskler i overkroppen, mens konditionen også bliver trænet. Hvis man bare tror, det er at sidde og trække i et håndtag, så tager man fejl. Efter 10 minutter vil man svede og tabe pusten, fordi det er så fysisk hårdt.

På en romaskine er det nemt at tilpasse træningen til lige præcis de behov, man måtte have. Er man ikke så stærkt endnu eller har en særlig god kondition, så udfører man det så godt, som man kan. Det er nemlig muligt at stige i intensitet.

Noget som er specielt godt for konditionen, det er intervaltræning. Det kan man sagtens gøre på en romaskine. Som regel så kan man se distancer på det display, som er lige foran en hele tiden. Man kan vælge at øge farten over en kilometer eller man kan lave intervaller, hvor man hele tiden øger og sænker tempoet. Her kan man tage 200 til 300 meter ad gangen eller tilpasse det efter, hvad man er i stand til.

Konditionstræning er godt for blodkredsløbet, og så det styrker på langt sigt organernes funktioner, fordi det bliver nemmere at transportere ilt rundt i kroppen. Med en god kondition så vil man kunne begive sig ud i mange andre sportsgrene uden at gå fuldstændig død i det.