God søvn er mere vigtigt for dit helbred end du muligvis forestiller dig. God søvn, hænger sammen med ordentligt sove miljø og en god seng, eksempelvis en Tatami seng. En Tatami seng er lidt mere end bare en seng. En Tatami seng er en seng til søvn og hvile, men det er også en tankegang og hele miljøet omkring din søvn og hvile. Velvære kommer i mange former, Tatami seng er en af dem.

Al søvn er ikke god søvn

For at sove ordentligt er det vigtigt at du kan slappe rigtigt af. Er din seng fuld af puder, legetøj og hunde, så er det helt sikkert at din søvn ikke bliver god. For at slappe rigtigt af skal du have rolige omgivelser. Den rigtige madras er også vigtig. Den må ikke være så blød at du skal kæmpe med at vende og dreje dig i søvnen.

Søvn er vigtig for dit fysiske helbred

Din fysik er på overarbejde hver eneste dag. Søvnen og de korte hvil er der hvor kroppen genfinder sin balance. Musklerne slappes og scenerne hviler. Alle dine indre organer går ned i tempo mens du sover. En langsom udrensning finder sted alt imens du sover og slapper af i hele kroppen. Ligger du ikke godt, så spænder du i kroppen. Måske er det ikke hele kroppen du spænder i, men kun den del af kroppen som ikke ligger godt. Om morgenen kan du tydeligt mærke om der er kropsdele der absolut ikke er blevet slappet af i nattens løb.

Søvn er vigtig for dit mentale helbred

Alle dagens små og store begivenheder hænger fast i randbevidstheden. I løbet af dagen har du ikke tid til at tage dig ordentligt af alle de indtryk du får. Det gælder både de gode og de dårlige indtryk. I den gode søvn bliver der ryddet op. Din underbevidsthed hiver hele dagen frem og dissekerer den. De dårlige ting bliver bearbejdet og renset ud. de gode ting lagres og gemmes som minder eller nyttig viden. Hvis du ikke får ordentlig søvn, når din hjerne aldrig at få ryddet ordentligt op. I værste fald kan det ende med en depression. Sørg for at få sovet ordentligt om natten og giv dig selv små hvil i løbet af dagen, hvis det er muligt. Jo mere din hjerne er blevet færdig med i løbet af dagen, jo bedre tid har den til at tage sig af resten, i løbet af natten.

Skab en god atmosfære der hvor du skal hvile

En Tatami seng, velvalgt belysning, en god duft, så er du godt på vej til en god søvn. Dit soveværelse bør ikke være malet i vilde farver og fyldt med reoler med bøger og nips. Din søvn skal have rolige rammer at udfolde sig i. Tatami seng og alt det du kan finde i roligt og afstemt tilbehør er rigeligt interiør til dit soveværelse. En Tatami seng sørger for den gode søvn. Omgivelserne skal være nærmest kedelige og uden blikfang. Din hjerne skal have fred og ro. Din krop skal have hvile og tid til at finde tilbage til balancen.