Det er godt at sætte sig ind i, hvilke muligheder man har, inden man skyder en masse penge ind i sin drømmevirksomhed. Skal det være en enkeltmandsvirksomhed, en personligt ejet virksomhed eller måske et interessentskab? Der er flere forskellige muligheder med vidt forskellige regler og krav. Et af mulighederne er et anpartsselskab, også kaldet ApS. Hvis du går og drømmer om at starte din egen virksomhed, er det derfor værd at undersøge, om dette er den rette selskabsform for dig og den virksomhed, du drømmer om at skabe. Læs her hvilke du krav skal leve op til, og hvordan du kan komme i gang med at oprette dit eget ApS-selskab?

aps

Hvordan stifter du et ApS-selskab?

Et ApS-selskab er et kapitalselskab. Det vil sige, at du skal indskyde en startkapital på minimum 40.000 kr. for at kunne oprette dit selskab. Fordelen er, at du som ejer af selskabet ikke er personligt hæftet for selskabets gæld. Det betyder, at du kun risikerer at være hæftet for det beløb, du har indskudt i startkapitalen. Hvis du ikke selv har indskudt det fulde beløb, altså hvis du ikke er den eneste ejer og dermed ikke den eneste, der har anpart i selskabet, er det altså ikke engang de 40.000 kr., du er hæftet for. Hvis selskabet får gæld, er det altså værdier i selskabet, der skal indfri gælden, og ikke din personlige formue. Ejerne af et ApS-selskab kan være enten fysiske personer eller juridiske personer. En fysisk person skal være myndig og må ikke være konkurs, for at kunne have en anpart i selskabet. En juridisk person er egentlig ikke en person, men et andet selskab eller institution. Denne må ligeledes ikke være gået konkurs og må derudover ikke stifte et andet selskabet under oprettelsen af dit ApS-selskab.

Hvilke krav skal du leve op til?

Hvis du overvejer at stifte et ApS-selskab, er der visse krav, du skal leve op til. Som nævnt tidligere skal du have penge ved hånden for at kunne opfylde kravet om en startkapital på 40.000 kr. Hvis ikke du har pengene selv, kan du overveje at tage et lån i virksomheden. Dette lån vil være skattefrit. Du kan også vælge at dele ejerskabet med en eller flere personer, som er villige til at investere penge i din virksomhed. Disse vil have en anpart af din virksomhed. Udover en startkapital skal du også udfylde en række dokumenter. Hvis ikke du er kompetent til at finde hoved og hale i disse dokumenter, er det en god ide at hyre en advokat, der kan holde styr på det for dig. Hvis du laver fejl i dine dokumenter, kan du nemlig risikere at skulle stå til ansvar for det økonomisk. Der er hjælpemuligheder på nettet, så du kan komme godt i gang på egen hånd, men hvis du har råd til at anskaffe dig en advokat, er det den sikreste løsning. Desuden skal du anskaffe dig en kapitalgodkendelse, hvilket kun kan udføres af en advokat eller en revisor.