Når en rytter sætter sig på racercyklen, uanset hvor lang turen skal være, er det vigtigt at koncentrere sig om at køre så hurtigt som muligt. På den måde får man nemlig mest ud af tiden på cyklen. Det opnås bedst ved ikke at bruge energi på at bekymre sig om sikkerheden, og det kræver en god racerhjelm af høj kvalitet. Farten bliver ofte temmelig høj på en racercykel, så en racerhjelm skal både beskytte mod hårde slag og sikre, at rytteren ikke har unødig vindmodstand eller har det for varmt.

Aerodynamikken i højsædet

Når man kigger på udvalget under cykelhjelm racer på Cykelshoppen, er det tydeligt, at der er tænkt over designet på den type hjelme. På en lang træningstur, såvel som i et løb, er det en væsentlig hindring for en cykelrytter, hvis han får det for varmt undervejs, og en rigtig racerhjelm skal derfor sikre, at luften når ind og køler hovedet. Derfor er praktisk taget alle racerhjelme forsynet med udluftningshuller, som fordi de er ganske store, også ofte bidrager til at holde hjelmens vægt lav. Og en af de absolut væsentligste design-kendetegn ved en racer cykelhjelm er, at den skal være aerodynamisk og strømlinet. For ryttere, der kører racercykel, er nemlig ofte oppe i nærheden af hastigheder, hvor aerodynamikken begynder at spille en praktisk rolle.

aero

Kvalitet, sikkerhed og teknologi helt i top

Helt grundlæggende er høj kvalitet i forbindelse med cykelhjelme naturligvis også lig med et højt niveau af sikkerhed, og alle de store producenter tester deres produkters kvalitet så grundigt, at de kan stå inde for den, når hjelmen kommer på markedet. En cykelhjelm skal i det hele taget beskytte mod alle slags slag, men især i forbindelse med racerhjelme er den såkaldte MIPS-teknologi en smart og vigtig ekstra feature på grund af de høje hastigheder. Det er en teknologi baseret på neurokirurgers evaluering af cykelhjelmens funktion, som i bund og grund sikrer, at hjelmen følger der hvor slaget kommer fra, så hele hovedet er beskyttet, uanset hvordan faldet rammer. På den måde hjælper den nyeste teknologi med at optimere sikkerheden i hjelmen til et niveau, der er højere end selv det, man så professionelle cykelryttere bruge for bare nogle få år siden.

En fast del af udstyrspakken uanset rytteren

Om rytteren, der sidder på cyklen, er professionel med dusinvis af sejre bag sig, eller en fritidsmotionist, der kun har tid til nogle enkelte træningsture, så er en god kvalitetshjelm en fast del af udstyrspakken. Det aerodynamiske design med ekstra sikkerhed er vigtigt for funktionaliteten, og det store udvalg af forskellige mærker og typer af hjelme sikrer, at man kan holde sig sikker og strømlinet på en måde, der også ser smart ud. Producenterne, der fremstiller de hjelme, man oftest ser, er de samme som dem, der producerer hjelme og andet udstyr til de professionelle ryttere, og en god, veldesignet hjelm er på den måde noget, man ikke kan komme uden om, helt uafhængigt af, hvem man er, og hvad ens cykelniveau er lige nu.