Vinter er for mange lig med tør og irriteret hud, som kræver masser af cremer og produkter! Det kan nemt blive til et uoverskueligt arsenal af produkter, der ikke nødvendigvis virker, når de anvendes samtidigt. For hvordan var det nu lige med alle de mange ingredienser, cremerne hver især indeholder?

For at gøre det lidt nemmere for en selv kan det være en god idé at købe et hudplejesæt, hvor produkterne er lavet til at blive brugt oven på hinanden.

Afhængigt af ens hudtype kan man så købe det sæt til hudpleje, der passer bedst til ens hud og behov.

Er det overhovedet nødvendigt med flere produkter

Fugtighedscreme, natcreme, dagcreme, øjencreme, ansigtscreme, serum, bodylotion, rensecreme og man kunne blive ved!

Der findes et hav af forskellige slags plejeprodukter, som alle isoleret set kan synes helt uerstattelige og nødvendige.

Dermatologi er langt fra simpelt! Og netop af den årsag kan det altså være en god ide at købe et hudplejesæt frem for at give sig i kast med selv at skulle sammensætte ens sæt til hudpleje!

Man får meget forærende, når specialisterne selv har sammensat produkterne, så de giver mest muligt udbytte til forbrugerne.

Find din hudtype

Måske er du en af de mennesker, der har svært ved at gennemskue hvilken hudtype, du har? Den har måske tendens til at være tør om vinteren (hvor luften er tør) og mere fedtet om sommeren (hvor varmen kan få den til at svede)?

Det væsentligste at tænke over, når man skal vælge et sæt til hudpleje er hvilke problemområder, der fylder mest. Er ens største frustration eksempelvis en tendens til at få uren hud? Så kan det være en god idé at vælge et sæt, der har fokus på at løse netop dette problem. 

Så frem for at gå i stå over, at det er svært at beslutte sig for hvilken hudtype, ens hud har, er det bedre givet ud at reflektere over, hvilke hudproblemer man gerne vil have løst. Derudover bør man overveje, hvad ens behov er. Hvor meget tid har man tænkt sig at bruge på ens hudplejerutine?

Kan det svare sig at købe de dyre produkter

En creme er vel en creme? Ja, og så alligevel langt fra! Der er meget langt fra dagligbutikkens billigste cremer til de dyreste produkter i Matas.

 Ikke desto mindre er det selvfølgelig altid en god ide at tænke lidt økonomisk. Måske er der eksempelvis et godt tilbud at hente ind på nettet. Hvis det er første gang, man prøver produktet, så kan man starte med den mindre bøtte frem for at punge ud til den store model, der lægger op til mange måneders brug.

For selvom din veninde måske har haft stor succes med et produkt, er det langt fra sikkert, at din hud vil reagere på samme måde. Derfor kan det også være fornuftigt at lede efter en lille prøve af produktet, så man kan få en fornemmelse for, hvordan produktet virker på ens hud.