Det kan godt være, at valget af støvsuger ikke ligefrem er ét, du går og grubler over hver eneste dag. Men hvis du står og skal til at udskifte din gamle støvsuger med en ny, så kan det være, at du skulle overveje at anskaffe dig en centralstøvsuger.

For der findes mange fordele ved at udstyre dit hjem med en centralstøvsuger frem for at benytte en klassisk støvsuger. For eksempel giver den et sundere indeklima, den er støjfri og ikke mindst meget komfortabel at bruge.

Hvad er en centralstøvsuger?

Men hvad er så egentlig en centralstøvsuger for noget? 

Som navnet indikerer, så er støvsugningen med en centralstøvsuger blevet samlet, så det foregår fra ét bestemt sted i hjemmet.

I praksis betyder det, at selve sugeren er adskilt fra mundstykket og røret. Sugeren er installeret et sted i hjemmet, og så vil man skulle installere aftræk flere steder i hjemmet. På de aftræk kan man så tilkoble sit støvsugerhoved.

Når du støvsuger med en centralstøvsuger, skal du altså kun have støvsugerhovedet med dig, og det gør hele oplevelsen en del mere komfortabel.

Giver et sundere indeklima

Støvet bliver så enten samlet i en pose ved støvsugerkroppen, eller også bliver det pustet ud i det fri gennem et hul installeret ved støvsugerkroppen.

Når du benytter en almindelig støvsuger, så vil noget af den beskidte luft altid blive blæst rundt i dit hus. Men det slipper du for med en centralstøvsuger, for her bliver alt støv og skidt suget ud af rummet og hen til støvsugerkroppen. Og den løsning betyder et meget sundere indeklima.

Derfor er en centralstøvsuger også et meget allergivenligt valg, og hvis du lider af husstøvmideallergi eller astma, så kan du faktisk forbedre dine gener ved allergien væsentligt ved at benytte en centralstøvsuger frem for en almindelig.

En moderne og støjfri løsning

Centralstøvsugeren er også et oplagt valg, da brugen af den er næsten lydløs. Dette skyldes, at støvsugerens motor er placeret et andet sted i hjemmet end der, hvor den benyttes, og det er med til at reducere lydniveauet væsentligt. Dermed kan du altså let klare støvsugningen uden at genere andre i hjemmet med larmen, der ellers normalt følger med en støvsugning.

Desuden slipper du med en centralstøvsuger for at slæbe rundt på maskinen fra rum til rum, ligesom du undgår at støde ind i for eksempel paneler og møbler under støvsugningen.

Kan jeg få en centralstøvsuger i et gammelt hjem?

Det giver naturligvis rigtig god mening at få installeret en centralstøvsuger i forbindelse med et nyt byggeri. På den måde kan den nemlig sættes op samtidig med, at der alligevel skal føres strøm og lægges gulve. Men selvom du bor i et hjem af lidt ældre dato, så betyder det ikke, at du ikke kan få en centralstøvsuger.

Det kræver naturligvis lidt ekstra arbejde, da der skal føres rør til centralstøvsugeren, men er du alligevel i færd med en renovering af hjemmet, så er det en oplagt mulighed at anskaffe dig en centralstøvsuger.